Sportfiskeglasögon eller Polariserade glasögon?

Av | 30/03/2021

Finns det någon skillnad på dessa? Jag googlade runt för att ta reda på om det fanns någon skillnad och svaret är både ja och nej.

Varje gång jag är ute och fiskar så tänker jag på samma sak, Fan, nu har jag inga solglasögon. Men denna säsong tänker jag inte begå samma misstag.

Jag har lovat mig själv att inte gå en till sommar utan vettiga solglasögon, man blir ju så otroligt trött på att kisa i timmar och de sägs att det inte är bra för ögonen heller och jag planerar på att behålla min syn ett tag till iallafall.

Efter en del googlande så landade jag på en sida som heter Leechstore, på deras sida kunde man läsa om just detta och enligt dom så var det ingen skillnad mellan sportfiskeglasögon och polariserade glasögon, de minskar UV ljuset och skyddar därför dina ögon, dock fanns det en skillnad, och skillnaden var färgen på linsen. olika linser gav olika kontraster, så det man skulle tänka på var när man helst fiskar under dagen, för vissa linser var för sämre dagsljus, medans andra var bättre för mitt under ljusa dagen.

Så nu till min fråga, vilken skall jag välja? Jag fiskar ju helst under förmiddag fram till eftermiddagen, det är sällan jag är ute på kvällen eller liknande, men det händer, fast fiskar man under kvällstid, så har man ju inte samma problem med den starka solen? 

Fan, det var inte helt enkelt att bestämma sig. vad rekommenderar ni?