Det är inte helt enkelt.

Av | 24/03/2021

Det är inte helt enkelt att välja rätt elbolag, det finns en hel uppsjö att välja mellan och alla har väldigt bra information, dock tycker jag att alla har ett rätt komplicerad sätta att prissätta sin el på vilket gör det svårt att veta vad man egentligen kommer att betala. 

Självklart har jag full förståelse för att man inte kan få exakt pris men det vore bra om man kunde få fram en kostnad mellan tummen och pekfingret.

Så, med de sagt så har jag ändå lyckats teckna ett nytt billigt elavtal.

Valet hamnade hos Göta energi och de kallar dealen för Spot on. Valet blev ganska enkelt när man väl hamnade på deras sida. De lyfte upp 3 viktiga punkter och dessa var:

Bonustimme
Man Tjänar en timma om dagen i 365 dagar. Vem gillar inte gratis?

Prisgaranti 
Har jag förstått de rätt så justeras detta av sig självt, man slipper alltså jämföra elpriset med andra bolag, ringa dem och hänvisa att priset är billigare hos deras konkurrenter osv. utan allt sker internt.

100% Nöjd
Kopierat direkt från deras sida.

  • Med prisgarantin behöver du inte
    jämföra elpriser. Göta Energi står för mellanskillnaden om du inte sänker dina elkostnader gentemot din tidigare elleverantörs rörliga avtal.
  • Det är enkelt att bli kund hos Göta Energi. Vi ordnar med allt kring bytet efter att du har tecknat avtal med oss – behöver vi din hjälp bjuder vi på 3 månadsavgifter

Om man inte är såld efter dom usp:arna, ja då vet jag inte riktigt vad man är ute efter. För mig var det verkligen en deal breaker. Jag är nöjd, så mycket kan jag säga.

Min sambo var ju rätt trött på att jag varje kväll satt och läste olika elavtal från elbolagen, men om inte jag gör det så kommer ju ingen göra det åt mig eller hur? Vill man spara pengar så får man ju ta tag i saken själv 🙂 plus att de gav mig en speciell känsla, att jämföra elavtal, hitta en som man känner sig nöjd med och sedan gör slag i sak, ja, då får man en euforisk känsla, eller det får iallafall jag och om inte detta är att vara vuxen, då vet jag inte vad vuxen är 🙂

Innan jag säger hejdå så vill jag definitivt höra vilket elbolag du som läser har och varför valde du just dom?