Allt går att laga med silvertejp

Av | 24/01/2022

Förra helgen bestämde vi oss för att övernatta i segelbåten, men det blev inte som planerat. Vanligtvis tycker jag det är väldigt mysigt att sitta i båten och höra regnet smattra. Så var det även nu, tills min man kände hur han fick en droppe vatten på sig.

Först trodde vi att vi hade glömt att stänga till ordentligt, men så var inte fallet. Vattnet fortsatte att droppa så vi fick ha en kastrull ståendes undertill medan vi undersökte saken inifrån. Vi insåg efter en stund att problemet måste sitta på utsidan, så det var bara att ge sig ut i regnet med en ficklampa. Det visade sig att lite av fogningen runt ventilen hade släppt och att det var det som orsakade läckan.

Då det inte fanns mycket att göra för stunden använde vi oss av den temporära lösningen silvertejp. Det blev inte den mysiga kväll vi planerat, men vi skrattade mycket då vi såg helt galna ut när vi sprang runt på båten i regnovädret.Under veckan nu har vi sett till att få bort den temporära lösningen och fixat en hållbar fogning runt alla ventiler med produkter från Fogspecialisten. Så nu är vi redo för alla väderförhållanden och i trygg vetskap om att det inte kommer att regna in igen.